Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
 • Light προϊόντα, είναι όλα το ίδιο;

  Τα τελευταία χρό

 • Τμηματική Ανάλυση Σύστασης Σώματος (Λιπομέτρηση)

  Η σωστή Λύση !

 • Λιπομέτρηση

  Λιπομέτρηση ή σω

 • Μέτρηση Βασικού μεταβολισμού

  Το πρόβλημα της

 • Η κοινωνική απομόνωση αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη

  Έρευνα ανακάλυψ

Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2019 08:39

Τμηματική Ανάλυση Σύστασης Σώματος (Λιπομέτρηση)

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η σωστή Λύση !

Κατανοώντας την σωματική σύσταση

kantranΈχετε κουραστεί να δίνεται μάχη συνέχεια με το βάρος;

αν πραγματικά θέλετε να αλλάξετε το σώμα σας ήρθε η ώρα να σταματήσεις να σκέφτεσαι την ώρα το βάρος και να ενδιαφερθείτε για τη σύσταση του σώματος σας. Μόνο έτσι θα αδυνατίσετε σωστά!

Η ανάλυση της σύστασης του σώματος βοηθά να διατηρήσετε μια υγιή ισορροπία. Όλα στο σώμα παίζουν τον ρόλο τους και είναι σημαντικά. Το λίπος, το νερό, η άλιπη μάζα, ο μυϊκός ιστός και η οστική μάζα.

 

αναλογία

Γνωρίζοντας την αναλογία του καθενός καταγράφοντας τις μεταβολές σε τακτά χρονικά διαστήματα, προσαρμόζουμε τη διατροφή και την άσκηση με στόχο τη μακροπρόθεσμη υγεία, τον έλεγχο βάρους και την ευεξία. Έτσι χάνετε βάρος με ασφάλεια και το πιο σημαντικό σε μόνιμη βάση.

Χρήσιμο να γνωρίζετε

Το λίπος είναι απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Χωρίς λίπος, το σώμα δεν είναι σε θέση να εκτελέσουν βασικές λειτουργίες, όπως η ρύθμιση της θερμοκρασίας, η σωστή αποθήκευση βιταμινών, η ορθή λειτουργία των αρθρώσεων και των οργάνων συνολικά.

Η περίσσεια σωματικού λίπους είναι που βλάπτει την υγεία και βάζει σε κίνδυνο τον οργανισμό αφού ευθύνεται για πολλά καρδιακά νοσήματα, την υψηλή αρτηριακή πίεση, τον διαβήτη τύπου ΙΙ και ορισμένων μορφών καρκίνου

Εξειδικευμένες Μετρήσεις

Τμηματική Ανάλυση

τμηματικη αναλυση

Η τμηματική ανάλυση, σας βοηθάει να κατανοήσετε την επίδραση του προγράμματος διατροφής και της άσκησης σε σχέση με τα επίπεδα των συστατικών στοιχείων του σώματος σας.

Εξειδικεύει την ανάλυση όχι μόνο παρουσιάζοντας το ποσοστό λίπους συνολικά αλλά το λίπος και το μυϊκό ιστό σε κάθε χέρι, πόδι και τον κορμό.

Με αυτό τον τρόπο ανιχνεύουμε τοπικά τη βελτίωση και μπορούμε να δούμε και την αποτελεσματικότητα του προγράμματος στα επιμέρους σημεία.

Σπλαχνικό Λίπος

Το σπλαχνικό λίπος, είναι το λίπος που περιβάλλει τα ζωτικά όργανα στην περιοχή του πυρήνα του σώματος, γύρω από το στομάχι υψηλά επίπεδα σπλαχνικού λίπους σημαίνουν αυξημένο κίνδυνο για την υγεία.

 

Μεταβολική Ηλικία

Η λειτουργία αυτή υπολογίζει το βασικό τους μεταβολισμό (BMR) και χρησιμοποιώντας ειδικούς αλγόριθμους υπολόγιζει την ηλικία που αντιστοιχεί σε αυτόν. Αν η BMR ηλικία είναι υψηλότερη από την πραγματική σας ηλικία, είναι μία ένδειξη ότι θα πρέπει να βελτιώσετε τον μεταβολικό σας ρυθμό. Η συστηματική άσκηση και η σωστή διατροφή θα δημιουργήσουν ένα υγιή μυϊκό ιστό ο οποίος θα βελτιώσει τη μεταβολική σας ηλικία.

 

Έλεγχος Ενυδάτωσης

2

Η μοναδική τεχνολογία της Tanita με τις 3 συχνότητες, δίνει δυνατότητα για μέτρηση του ενδοκυττάριου και εξωκυττάριου υγρού, δηλαδή το ποσοστό του σωματικού υγρού που βρίσκεται εντός και εκτός των κυττάρων αντίστοιχα.

Η μέτρηση είναι μία ένδειξη για τη σωστή ενυδάτωση, την κατακράτηση υγρών και το οίδημα. Χρησιμοποιείται ευρέως στην κλινική αλλά και στην αθλητική διατροφή.

 

 

Πως να μετρηθώ;

zygish

Η διαδικασία της μέτρησης για την Τμηματική Ανάλυση Σύστασης Σώματος είναι ιδιαίτερα απλή και σύντομη.

Ο εξεταζόμενος ανεβαίνει στην Tanita MC-780 με γυμνά πόδια και κρατά στα χέρια του τις ειδικές χειρολαβές.

Ένα ανεπαίσθητο χαμηλής έντασης ρεύμα διαπερνά για ελάχιστα δευτερόλεπτα το σώμα του εξεταζόμενου μέσω 8 διαφορετικών ηλεκτροδίων (δύο σε κάθε άκρο).

Το αποτέλεσμα της μέτρησης εμφανίζεται στην οθόνη της συσκευής και στη συνέχεια εκτυπώνονται.

Αναφορά - Εκτύπωση

ektyposeis

 

Η αναφορά ελέγχου της Tanita MC-780 περιλαμβάνει τις μετρήσεις, συγκρινόμενες με τις προβλεπόμενες τιμές, βάσει της ηλικίας, του φίλου, του θερμιδικού ισοζυγίου και της προτεινόμενης ημερήσιας θερμιδικής πρόσληψης.

Στην εκτύπωση αποδίδονται παράμετροι όπως λιπώδης μάζα, μυϊκή μάζα (συνολικά και τμηματικά), βάρος, βασικός μεταβολισμός, μεταβολική ηλικία, επίπεδο σπλαχνικού λίπους, ποσοστό των υγρών στο σώμα καθώς και ποσοστό ενδοκυττάριου και εξωκυττάριου υγρού.

Επίσης εμφανίζονται οι πηγαίες τιμές των δεδομένων Ηλεκτρικής αντίστασης επαγωγικής αντίστασης, γωνία φάσης καθώς και γραφήματα ισορροπίες μυϊκής μάζας και επιδόσεις μυών κάτω άκρου.

Τεχνολογία Tanita

Η Tanita κατασκεύασε την πρώτη συσκευή ανάλυση σύστασης σώματος το1992 και σήμερα είναι ο ηγέτης του χώρου, κατασκευάζοντας τη νούμερο 1 σε πωλήσεις σειρά συσκευών ανάλυση σύστασης σώματος με πάνω από 20 εκατομμύρια συσκευές παγκοσμίως.

Τα προϊόντα της Tanita έχουν δημιουργηθεί με βάση τις ανάγκες σας, όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, να βελτιώσετε τα επίπεδα φυσικής κατάστασης ή να νιώσετε υγιέστεροι. Θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε πως η αλλαγή στον τρόπου ζωής σας επηρεάζει το σώμα σας.

Η επένδυση στην έρευνα και την ανάπτυξη επιβεβαιώνει ότι η Tanita είναι πρωτοπόρος στις καινοτομίες παρουσιάζοντας προϊόντα με μοναδικά χαρακτηριστικά, φέρνοντας στο σήμερα την τεχνολογία του αύριο.

Οι συσκευές βιοηλεκτρικής εμπέδησης της Tanita είναι πιστοποιημένες από ανεξάρτητους φορείς και συμμορφώνονται πλήρως με τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ διακρίνονται για την ιδιαίτερη ακρίβεια και επαναληψιμότητα των μετρήσεων τους.

TanitaLogos 1

Διαβάστηκε 982 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2019 14:33
Κωνσταντίνος Μαλαχάς

Ο Κωνσταντίνος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα.

Αποφοίτησε απο το Τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (Α.Τ.Ε.Ι.Θ.) αφού ολοκλήρωσε επιτυχώς τις σπουδές του.


Στα πλαίσια των σπουδών ολοκλήρωσε μελέτη σχετικά με τον αυτοέλεγχο διαβητικών ασθενών στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και πρακτική άσκηση σε γνωστό διαιτολογικό γραφείο της Θεσσαλονίκης.
Εξειδικεύεται στις Διατροφικές Διαταραχές και στην Παχυσαρκία [Master Practitioner – Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ, www.keadd.gr) ] που λειτουργεί υπό την πλήρη εποπτεία και συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας (NCFED, www.eating-disorders.org.uk) και τελεί υπό την αιγίδα του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (British Psychological Society – BPS).
Απο τον Μάρτιο του 2013 διατηρεί Διαιτολογικό γραφείο στην Κέρκυρα.

 

Δημοσιεύσεις:

Self-Care Behaviors of Adults with Type 2 Diabetes Mellitus in GreeceJournal of Community Health, φεβρουάριος 2014

 

Παρακολουθεί τις εξελίξεις της επιστήμης της διατροφής και διαιτολογίας κυρίως συμμετέχοντας σε συνέδρια και ημερίδες όπως:

 • Nutritional Inverventions for Eating Disorders, ΚΕΑΔΔΘεσσαλονίκη 2013
 • Essential Obesity, ΚΕΑΔΔΘεσσαλονίκη 2013
 • Practitioner Skills for Eating Disordes, ΚΕΑΔΔΘεσσαλονίκη 2013
 • 10ο Μακεδονικό συνέδριο διατροφής, Ξενοδοχείο Porto Palace, Θεσσαλονίκη
 • 10ο Διεθνές Συνέδριο Παχυσαρκίας, ΕΠΑΜΕΔΙ, Ξενοδοχείο Corfu Palace, Κέρκυρα
 • 1st International Diabetes and Obesity Forum, Ξενοδοχείο Hilton, Αθήνα
 • 12ο Πανελλήνιο συνέδριο Ελληνικής Εταιρίας Παρεντερικής και Εντερικής Διατροφής, Ξενοδοχείο Grand Palace, Θεσσαλονίκη
 • 15η Διημερίδα Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης: Πρόληψη και Αντιμετώπιση καρδιαγγειακής νόσο, ξενοδοχείο HYATT REGENCY, Θεσσαλονίκη
 • 8th Macedonian Congress 3rd Balkan Congress on Obesity on Nutrition and Dietetics, ξενοδοχείο Porto Palace, Θεσσαλονίκη
 • 3rd Balkan Congress on Obesity, ξενοδοχείο Porto Palace, Θεσσαλονίκη
 • 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής και Διαιτολογίας , Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων-Διατροφολόγων, Ξενοδοχείο Divani Caravel, Αθήνα
 • Ημερίδα «Διατροφική αξία και ασφάλεια τροφίμων», Θεσσαλονίκη
 • Σεμινάριο «Harvard Nutrition +Metabolism Seminar», Ίδρυμα Αριστείδης Δασκαλόπουλος, Αθήνα
 • «Διαθρεπτική Επισήμανση – Ετικέτες τροφίμων» Επιστημονική Ημερίδα, Πανελλήνιος Σύλλογος Διατροφολόγων – Υγειονολόγων, Αθήνα
 • 6ο Διεθνές Συνέδριο Παχυσαρκίας, ΕΠΑΜΕΔΙ, Ξενοδοχείο Corfu Palace, Κέρκυρα
 • 6ο Πανελλήνιο Ιατρικό συνέδριο παχυσαρκίας, Ελληνική Ιατρική Εταιρία Παχυσαρκίας, ξενοδοχείο HYATT REGENCY, Θεσσαλονίκη
 • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ «Διατροφή: Ασπίδα Υγείας», HELEXPO, Θεσσαλονίκη
 • 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διαιτολογίας –Διατροφής, οργάνωση: Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων, Ξενοδοχείο Divani Caravel

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Λιπομέτρηση

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

e banner orizontio90Χ728

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech