Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014 10:48

Τσικνοπέμπτη χωρίς ενοχές! Κύριο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Έφτασε η Τσικνοπέμπτη και οι περισσότεροι έχουν ήδη τελειώσει με τις προετοιμασίες για ένα απολαυστικό γεύμα. Για ορισμένους όμως κάπου στο πίσω μέρος του μυαλού τους ήδη έχει αρχίσει να σχεδιάζεται το σενάριο «δίαιτας» της επόμενης ημέρας. Για να έχετε να θυμάστε μόνο την απόλαυση και τη διάσκεδαση από αυτό το τραπέζι, τα πράγματα δεν είναι τόσο δύσκολα. Αρκούν 5 απλά βήματα για να διασφαλίσετε ένα γεύμα 0% τύψεων και ενοχών.

 

1. Θα έχετε παρατηρήσει όλοι το μονότονο χρώμα των φαγητών της Τσικνοπέμπτης στους χαρακτηριστικούς τόνους του καφέ και πορτοκαλί από τα ψημένα κρέατα. Δώστε λίγο χρώμα προσθέτοντας πολύχρωμα λαχανικά, που θα προσθέσουν στη θρεπτικότητα του γεύματος σας και θα αφαιρέσουν από την ενεργειακή του αξία.

2. Ξεκινήστε το γεύμα σας με ορεκτικά φρέσκων ή ψημένων λαχανικών και σάλτσες με ελαιόλαδο. Τόσο τα λαχανικά, όσο και το ελαιόλαδο έχουν να σας προσφέρουν ανεκτίμητα αντιοξειδωτικά και οφέλιμα λιπαρά οξέα αντίστοιχα.

3. Ένα πλούσιο γεύμα συνήθως ακολουθείται και από το καθιερωμένο κρασάκι. Μέτρια κατανάλωση αλκοόλ όχι μόνο δε θα σας επιβαρύνει αλλά θα σας δώσει και αντιοξειδωτικά με ισχυρή καρδιοπροστατευτική δράση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως και το έτερο σημαντικό συνοδευτικό του γεύματος μας, το νερό. Τα φαγητά, που καταναλώνουμε την Τσικνοπέμπτη είναι συνήθως και πιο αλμυρά από εκείνα της καθημερινότητας μας. Υπάρχει λοιπόν η πιθανότητα να διψάμε περισσότερο με αποτέλεσμα να στραφούμε στο αλκοόλ. Για να το αποφύγουμε είναι σημαντικό να πίνουμε νερό με το γεύμα μας.

4. Σχεδιάστε το γεύμα σας και τα άτομα, που θα σας συντροφεύσουν. Ίσως είναι και το πιο δύσκολο, άλλα είναι και από τα πιο σημαντικά στοιχεία του γεύματος σας. Άνθρωποι, που συμπαθείτε είναι πάντα καλύτερη παρέα για συζήτηση και διασκέδαση, γεγονός που βοηθά στο να φάτε το φαγητό σας αργότερα και περισσότερο ενσυνείδητα.

 

5. Σηκωθείτε από την καρέκλα σας χορτασμένοι. Αυτό σημαίνει οτι δεν πεινάτε πλέον και όχι ότι έχετε στομαχική δυσφορία από τον όγκο του φαγητού. Θα μπορέσετε να χορέψετε, να γελάσετε και να έχετε μόνο ευχάριστες αναμνήσεις από το γεύμα σας.

 

πηγή: diatrofi.gr

Διαβάστηκε 3429 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014 10:57
Κωνσταντίνος Μαλαχάς

Ο Κωνσταντίνος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα.

Αποφοίτησε απο το Τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (Α.Τ.Ε.Ι.Θ.) αφού ολοκλήρωσε επιτυχώς τις σπουδές του.


Στα πλαίσια των σπουδών ολοκλήρωσε μελέτη σχετικά με τον αυτοέλεγχο διαβητικών ασθενών στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και πρακτική άσκηση σε γνωστό διαιτολογικό γραφείο της Θεσσαλονίκης.
Εξειδικεύεται στις Διατροφικές Διαταραχές και στην Παχυσαρκία [Master Practitioner – Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ, www.keadd.gr) ] που λειτουργεί υπό την πλήρη εποπτεία και συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας (NCFED, www.eating-disorders.org.uk) και τελεί υπό την αιγίδα του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (British Psychological Society – BPS).
Απο τον Μάρτιο του 2013 διατηρεί Διαιτολογικό γραφείο στην Κέρκυρα.

 

Δημοσιεύσεις:

Self-Care Behaviors of Adults with Type 2 Diabetes Mellitus in GreeceJournal of Community Health, φεβρουάριος 2014

 

Παρακολουθεί τις εξελίξεις της επιστήμης της διατροφής και διαιτολογίας κυρίως συμμετέχοντας σε συνέδρια και ημερίδες όπως:

 • Nutritional Inverventions for Eating Disorders, ΚΕΑΔΔΘεσσαλονίκη 2013
 • Essential Obesity, ΚΕΑΔΔΘεσσαλονίκη 2013
 • Practitioner Skills for Eating Disordes, ΚΕΑΔΔΘεσσαλονίκη 2013
 • 10ο Μακεδονικό συνέδριο διατροφής, Ξενοδοχείο Porto Palace, Θεσσαλονίκη
 • 10ο Διεθνές Συνέδριο Παχυσαρκίας, ΕΠΑΜΕΔΙ, Ξενοδοχείο Corfu Palace, Κέρκυρα
 • 1st International Diabetes and Obesity Forum, Ξενοδοχείο Hilton, Αθήνα
 • 12ο Πανελλήνιο συνέδριο Ελληνικής Εταιρίας Παρεντερικής και Εντερικής Διατροφής, Ξενοδοχείο Grand Palace, Θεσσαλονίκη
 • 15η Διημερίδα Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης: Πρόληψη και Αντιμετώπιση καρδιαγγειακής νόσο, ξενοδοχείο HYATT REGENCY, Θεσσαλονίκη
 • 8th Macedonian Congress 3rd Balkan Congress on Obesity on Nutrition and Dietetics, ξενοδοχείο Porto Palace, Θεσσαλονίκη
 • 3rd Balkan Congress on Obesity, ξενοδοχείο Porto Palace, Θεσσαλονίκη
 • 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής και Διαιτολογίας , Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων-Διατροφολόγων, Ξενοδοχείο Divani Caravel, Αθήνα
 • Ημερίδα «Διατροφική αξία και ασφάλεια τροφίμων», Θεσσαλονίκη
 • Σεμινάριο «Harvard Nutrition +Metabolism Seminar», Ίδρυμα Αριστείδης Δασκαλόπουλος, Αθήνα
 • «Διαθρεπτική Επισήμανση – Ετικέτες τροφίμων» Επιστημονική Ημερίδα, Πανελλήνιος Σύλλογος Διατροφολόγων – Υγειονολόγων, Αθήνα
 • 6ο Διεθνές Συνέδριο Παχυσαρκίας, ΕΠΑΜΕΔΙ, Ξενοδοχείο Corfu Palace, Κέρκυρα
 • 6ο Πανελλήνιο Ιατρικό συνέδριο παχυσαρκίας, Ελληνική Ιατρική Εταιρία Παχυσαρκίας, ξενοδοχείο HYATT REGENCY, Θεσσαλονίκη
 • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ «Διατροφή: Ασπίδα Υγείας», HELEXPO, Θεσσαλονίκη
 • 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διαιτολογίας –Διατροφής, οργάνωση: Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων, Ξενοδοχείο Divani Caravel

e banner orizontio90Χ728

© 2018 malachas.gr All Rights Reserved
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech